Het ei verhaal

Vul het juiste antwoord in.
En klik onderaan op kijkna.jpg
De keizerin gaat op reis

inleiding.JPG

Toen de een was, ging ze graag . Soms ging ze in het naar de . Na een wandelen op het , langs een waar stonden, kwam ze aan een . Met een ze over het water, zonder te , een . Ze leek wel een echte .

afscheid.JPG

Later ze met de . Eerst nam ze van mensen: van haar ouders, haar kinderen, haar en haar , van haar man, de , de en van het volk. Hij mee te gaan.

De was moeilijk. Vanaf het voor het reed de weg: wat een !

Als nam de mee: een trui, soms wat voor onderweg een boterham met , en steeds een bakje . Dit was goed voor haar .

reis.JPG

De reed langs bergen en een mooie , over rails, langs bezaaid met , langs vlakten en groene , met hier en daar een prachtige . Een keer zag ze een overvliegen, een hert met een mooi en een paard.

Ze wuifde naar de en bezocht de plaatsen. Het was een dat ze een lieve en vrouw was.

Aan het van de kocht ze voor haar kinderen een , popjes gemaakt van en beeldjes. Voor haar ouders kocht ze een , voor haar man lekkere en , zoals een en een . Tenslotte kocht ze voor haar een nieuwe en een . Toen kwam ze onmiddellijk terug.

terugkeer.JPG

De voor haar terugkeer was een bericht. Ze hoefde dan ook niet lang te . Ze had niet alleen , maar iemand had met een de oude geraakt en die was haar . Ook een was stuk. Een van haar kinderen was gewond en . Ze maakte de wond en plakte er een op. Ze : “Het volk is . Ik een onderzoek en ik ben te zorgen voor meer . De reparatie was een groot .

De mensen bewonderden haar . Ze bevat de dat ze in conflict een goede was. Ze had niet de veel te . Ze voerde een rechtvaardig . Ook was haar kennis op . Aan de had ze een goede gekregen. zorgde ze dat de rust in het land terugkwam.

goed, al goed!

“Volgend , in ze, “Geef ik een en maken we samen een in een . De is groot en het is een goede .”