Stel jezelf maar even voor.

Start

1. Opdracht 2. Verwerking 3. Infobronnen 4. Beoordeling 5. Afsluiting Leerkracht

 

Ik leg het je stap voor stap uit hoe ik tewerk ging. Je kan telkens een voorbeeld zien hoe ik het gemaakt heb. Voor meer informatie klik je op de Infobronnen.

Stap 1

Al eerst ben ik begonnen met een tekst te typen. Waarvan je hier een voorbeeld kan zien. Om je te helpen heb ik al een voorbeeld briefje gemaakt, waarin je de lijntjes moet verranderen in jou gegevens. Op het einde vertel je een beetje meer over jouw hobby's en favoriete muziek. Misschien ken je die ook van je broer en/of zus? Dit stukje tekst zal je misschien helemaal moeten verwijderen en veranderen.

Stap 2

Vandaag zal ik je leren hoe je een tekst in alinea's verdeeld. We tyen ook nog een beetje verder aan onze tekst. HIER zie je hoe ik mijn tekst in alinea"s heb verdeeld. Verander jou opstel op dezelfde manier.

Stap 3

Nu dat onze tekst is verdeeld gaan we hem mooi schikken. Om mijn resultaat te zien klik je HIER.

Stap 4

Sommige woorden vind ik wat belangrijker dus die gaan we extra laten opvallen. Ik ga je leren om woorden vet, schuin en/of te onderlijnen. Ook hiervan kan je mijn resultaat bekijken. Klik HIER.

Stap 5

Het is ook mogelijk om je tekst in een andere lettertype te zetten. Zet misschien een aantal woorden (zinnen) in een ander lettertype. Zorg er wel voor dat ik het nog kan lezen. Voor een voorbeeldje klik je HIER.

Stap 6

Het zou mooier zijn moest er een beetje kleur in de tekst staan. Gebruik de markeerstif en verander de tekstkleur. Maar maak er ook geen schilderij van. Om mijn opgefleurde versie te zien klik HIER.

Stap 7

Om onze voorstelling echt af te maken gaan we afbeeldingen zoeken die bij onze voorstelling passen. In Word staan een aantal afbeeldingen maar ook via google kan je afbeeldingen opzoeken. Om mijn afgewerkte brief nog eens te bekijken klik dan HIER.

Stap 8

Uiteraard is het belangrijk dat je geen spellingsfouten hebt gemaakt. Dus daarom lezen we onze brief nog eens goed na en vragen we wat hulp van de spellingscontrole. Kijk bij de infobronnen voor een filmpje en een stappenplan over hoe je de spellingscontrole moet gebruiken.

Stap 9

Vraag nu een je juf of meester mijn e-mail adres en stuur me jou voorstelling van jezelf op. Misschien zijn er nog wel mensen aan wie je je wil voorstellen.